Noord-Vietnam: hoogtepunten rondreis

De overweldigende natuur van Vietnam

Over deze reis

Deze route in Noord-Vietnam brengt je naar de meest iconische plekken van het land. Hoofdstad Hanoi is ècht Azië; authentiek, hectisch en vol straatleven. In het Old Quarter is letterlijk op iedere straathoek wel iets te beleven. Per nachttrein reis je naar het berggebied op de grens van China. Dit is het land van de traditionele volkeren, zoals de Black Hmong, Dzay en Red Dao. Vanuit Sapa maak je trektochten naar dorpen van deze kleurrijke bevolkingsgroepen en passeer je prachtige valleien en rijst-terrassen. Daarna terug naar Hanoi en door naar Halong Bay. Je gaat aan boord van een lokale boot voor een cruise door dit gebied van indrukwekkende kalksteenrotsen in zee. Je slaapt een nacht aan boord en maakt uitstapjes naar drijvende vissersgemeenschappen, grotten en uitzichtpunten.

Wat ga je doen
  • join-in stadstour Hanoi: Ho Chi Minh's mausoleum, het Hoan Kiem meer, de oudste tempel en meer
  • nachttrein Hanoi - Sapa, met de comfortabele Fanxipan Express
  • 2  trektochten naar dorpen van Black Hmong, Dzay en Red Dao tribes
  • Boottocht door Halong Bay met overnachting aan boord, inclusief uitstapjes en activiteiten
Waar

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Vanuit Hanoi reis je naar het noordelijke grensgebied met China: een bergachtig gebied waar traditionele volkeren wonen. Terug naar Hanoi en van daaruit bezoek je Halong Bay, ca. 3 uur rijden naar zee. 

Programma

Dag 1

Aankomst Hanoi, transfer naar het hotel | Je hotel ligt in het Old Quarter. Ga de rest van de dag de stad alvast verkennen. Wil je het authentieke eten van Hanoi proeven? Ga dan 's avonds mee op deze optionele foodie walking tour!

Dag 2

Hanoi City tour | Je gaat mee met een join-in city tour en bezoekt oa. het mausoleum van Ho Chi Minh, de Temple of Literature en het Hoan Kiem meer. 's Avonds stap je in de nachttrein naar de grensplaats Lao Cai. Je reist per comfortabele Fanxipan Express.

Dag 3

Aankomst Lao Cai, transfer naar Sapa, 1ste trekking | Van het treinstation word je naar het bergstadje Sapa gereden. Vandaag maak je een eerste trekking van ca. 15km langs dorpjes van Hmong en Dzay en door een vallei met watervallen en prachtige rijstterassen. Je slaapt in een hotel in Sapa.

Dag 4

Bezoek aan de noordelijke vallei en 2de hike | De dag begint met een eenvoudige wandeling naar het dorp Ban Khoang, waar de Red Dao wonen. Per auto word je daarna naar een volgend dorp gereden: Ta Giang Phinh van de Black Hmong. Een rustige dag vandaag, met opnieuw veel indrukken.

Dag 5

Terug naar Hanoi | Vandaag word je met een gedeeld express busje in ca. 5 uur teruggereden naar Hanoi. Je komt in de loop van de middag aan en slaapt een nachtje in de stad.

Dag 6

Transfer naar Halong Bay, aan boord van de cruise boot | Je gaat varen door Tu Long Bay en het Cong Dong - Cong Do gebied. Lunch en diner is aan boord (inclusief). Bezoek de vissersgemeenschap Vung Vieng en ga optioneel kayaken. Aan boord zijn kook workshops en je kunt genieten van een drankje op het sundeck. Je slaapt in een cabine aan boord.

Dag 7

Einde Halong Bay cruise, transfer naar Hanoi | Begin de ochtend met Tai Chi op het dek. Na het ontbijt bezoek je de grot Thien Canh Son. Daarna vaar je terug naar het vaste land en na de lunch ga je van boord. Een transfer brengt je terug naar Hanoi, waar deze tour eindigt.

Extra info
  • gebaseerd op 2 reizigers en laagseizoenprijzen
  • gebaseerd op middenklasse hotels, onder voorbehoud beschikbaarheid
  • inclusief CO2-compensatie
  • het programma kan altijd aan jouw persoonlijke wensen worden aangepast

Deze reis sluit aan op routes in Zuid- en Midden-Vietnam. Vanuit Hanoi kun je vliegen naar je volgende bestemming (HCMC, Danang, Hue).