Wij zijn reisfanaten!

Asiatracks komt voort uit 25 jaar reizen in Zuidoost Azie

Compass icon

Van Indonesie naar Zuidoost Azie

Avontuurlijk reizen in Zuidoost Azie

Hoe het begon

In 2013 besloten wij, Nettert Smit en Emile Leushuis, om gezamenlijk Indotracks op te richten: een reisbureau, gespecialiseerd in reizen op maat naar Indonesië. Maar gezien onze jarenlange ervaring in heel Zuidoost-Azië (bij elkaar meer dan 40 jaar) en ons uitgebreide, persoonlijke netwerk in de toeristische sector in deze regio, vonden wij de tijd rijp om Indotracks uit te breiden en een nieuw, modern en uitdagend reisbureau te starten; Asiatracks!


Het Team

Emile Leushuis vertrok in 1991 na zijn studie sociale geografie direct naar Indonesië, om hier als reisleider voor een Nederlandse reisorganisatie te gaan werken. Sindsdien heeft hij voor meerdere reisorganisaties gewerkt, zowel als reisbegeleider (in Indonesië en omliggende Aziatische landen) als op kantoor (het bedenken en samenstellen van individuele reizen naar Indonesië). Al die jaren heeft hij lange periodes in Indonesië doorgebracht, waardoor hij het land, de taal, de cultuur en de mensen bijzonder goed kent.

Zijn persoonlijke interesse gaat uit naar het (koloniale) stedelijk erfgoed in Indonesië en hierover publiceert hij regelmatig en geeft hij lezingen. In 2011 publiceerde hij de Gids Historische Stadswandelingen Indonesië, waarin uitgebreide wandelroutes staan beschreven in verschillende Indonesische steden.

 

Nettert Smit ging, na een aantal jaren werken bij de Publieke Omroep, in 1999 bepakt met een rugzak op pad voor een lange reis. Na omzwervingen door verschillende Aziatische landen kwam hij na ruim een jaar in Indonesië. En daar wilde hij niet meer weg. Vanaf 2001 is hij dan ook voor lange periodes werkzaam geweest als reisbegeleider in dat land. Naast Indonesië heeft hij ondertussen ook veel werkervaring opgedaan in andere Aziatische landen en in het Midden-Oosten. De journalistiek is op de achtergrond geraakt, maar af en toe maakt hij nog bijdragen voor de Publieke Radio als freelancejournalist. Tegenwoordig verblijft hij nog steeds grote delen van het jaar in Indonesië.

 

Wat ons beiden heeft gegrepen in Zuidoost-Azië is de authentieke cultuur, de enorme verscheidenheid aan volkeren en de indrukwekkende natuur. Ieder land en iedere streek van de regio onderscheidt zich van de ander en je bent dan ook nooit klaar met reizen in dit uitgestrekte gebied. Via Asiatracks willen wij graag onze fascinatie met het land doorgeven aan onze klanten. Durf jij het avontuur aan?


Onze Visie

Asiatracks heeft als doel programma’s aan te bieden die een echte meerwaarde zijn voor jouw reis door Zuidoost-Azië. Wij geven onze klanten zo veel mogelijk de ruimte om zelf hun reis in te vullen en indien gewenst ook deels zelf te boeken. Maar natuurlijk kun je ons bij alles inschakelen. Wat dat betreft is alles mogelijk. Indotracks werkt direct samen met lokale agentschappen, die wij persoonlijk al jaren kennen. De lijntjes zijn daardoor kort en er wordt veel persoonlijke aandacht besteed aan de invulling en uitvoering van de programma’s.


Hoe werkt het?

Asiatracks werkt grotendeels via de website: de communicatie en het boeken van een reis gaan meestal via het internet. Natuurlijk kun je op afspraak ook langskomen op ons kantoor in hartje Amersfoort. Daarnaast verblijven wij allebei delen van het jaar in Indonesië, van waar we makkelijk de andere landen in Zuidoost-Azië kunnen bezoeken. Op die manier blijven we goed op de hoogte van veranderende lokale omstandigheden en kunnen makkelijk contact met onze lokale agentschappen onderhouden.

pages/AsiaTracks_fiets_6076da4e75bac.JPG

staffmockups/2.jpg

Nettert Smit

Asiatracks co-founder
staffmockups/1.jpg

Emile Leushuis

Asiatracks co-founder