Hoe het begon

Asiatracks komt voort uit 25 jaar reizen in Zuidoost-Azië

Compass icon

Van Indonesië naar Zuidoost-Azië

Avontuurlijk reizen in Zuidoost-Azië

Hoe het begon

In 2013 trapten we af met Indotracks: een reisorganisatie, gespecialiseerd in reizen op maat naar Indonesië en gebaseerd op onze persoonlijke reiservaringen. De volgende stap werd Asiatracks! De afgelopen 25 jaar verbleven we niet alleen in thuisbasis Indonesië, maar reisden we ook uitgebreid door de andere landen van Zuidoost-Azië: Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Myanmar, Maleisië en Singapore. En in al deze landen hebben we een persoonlijk netwerk van lokale agenten, chauffeurs en gidsen opgebouwd; zij helpen ons nu bij het samenstellen en uitvoeren van de reizen. De insteek van Asiatracks blijft hetzelfde: individuele reizen op maat, met een sterk lokaal, actief, cultureel en duurzaam karakter!


Het Team

Emile Leushuis vertrok in 1991 na zijn studie sociale geografie direct naar Indonesië, om hier als reisleider voor een Nederlandse reisorganisatie te gaan werken. Sindsdien heeft hij voor meerdere reisorganisaties gewerkt; als reisbegeleider (door heel Zuidoost-Azië) en op kantoor (het bedenken en samenstellen van individuele reizen). Al die jaren heeft hij lange periodes in de regio doorgebracht, waardoor hij de verschillende landen, culturen en mensen bijzonder goed kent. In 2011 publiseerde hij een boek over een andere passie, nl. gedeeld erfgoed in Indonesië: Gids historische stadswandelingen Indonesië.

 

Nettert Smit ging, na een aantal jaren werken bij de Publieke Omroep, in 1999 bepakt met een rugzak op pad voor een lange reis. Na omzwervingen door verschillende Aziatische landen kwam hij na ruim een jaar in Indonesië. En daar wilde hij niet meer weg. Vanaf 2001 is hij dan ook voor lange periodes werkzaam geweest als reisbegeleider in dat land. Naast Indonesië heeft hij ondertussen ook veel werkervaring opgedaan in andere Zuidoost-Aziatische landen. De journalistiek is op de achtergrond geraakt, maar af en toe maakt hij nog bijdragen voor de Publieke Radio.

 

Wat ons beiden heeft gegrepen in Zuidoost-Azië is de authentieke cultuur, de enorme verscheidenheid aan volkeren en de indrukwekkende natuur. Ieder land en iedere streek van de regio onderscheidt zich van de ander en je bent dan ook nooit klaar met reizen in deze uitgestrekte regio. Via Asiatracks willen wij graag onze fascinatie met Zuidoost-Azië doorgeven aan onze klanten. Durf jij het avontuur aan?


Onze Visie

Asiatracks heeft als doel programma’s aan te bieden die een echte meerwaarde zijn voor jouw reis door Zuidoost-Azië. Wij willen graag dat reizigers een land ècht leren kennen. We zijn dan ook voorstander van individuele reizen, maatwerk, kleinschaligheid en slow travel. Onze reizen moeten een bijzondere ervaring voor reizigers zijn en daarnaast een zo groot mogelijke positieve impact hebben op de lokale economie, cultuur en natuur. Asiatracks werkt samen met lokale agentschappen, die wij persoonlijk al jaren kennen. De lijntjes zijn daardoor kort en er wordt veel persoonlijke aandacht besteed aan de invulling en uitvoering van de programma’s.


Hoe werkt het?

Op de website van Asiatracks staan voorbeeldreizen en optionele activiteiten. Hiermee krijg je een goed beeld van de reismogelijkheden in een land. Vervolgens gaan we in overleg en op basis van jouw individuele wensen stellen we een unieke reis samen. Geen reis is uiteindelijk hetzelfde! Je kunt (op afspraak) langs komen op ons kantoor in hartje Amersfoort, om een uur te brainstormen over de reis. Maar het overleg kan ook telefonisch of per mail. Je ontvangt van ons een reisvoorstel, compleet met achtergrondinfo en veel foto's. Dit kan nog worden gefinetuned, totdat er een individuele reis ligt waar je helemaal tevreden mee bent. En dan is het alleen nog maar aftellen tot de vertrekdag!

pages/AsiaTracks_fiets_6076da4e75bac.JPG

staffmockups/2.jpg

Nettert Smit

Asiatracks co-founder
staffmockups/1.jpg

Emile Leushuis

Asiatracks co-founder