Voor de oostkust van Sabah, een uur varen vanuit Sandakan, ligt het eiland Selingan. Het wordt ook wel Turtle Island genoemd: een beschermde plek voor schildpadden om eieren op het strand te leggen. Het eiland maakt deel uit van Sabah's nationale parken en toegang tot het eiland is beperkt. Er zijn een aantal eenvoudige chalets op het eiland waar bezoekers kunnen overnachten, maar verder komen er geen andere mensen. 

Het is mogelijk om een verblijf op dit eiland op te nemen in de rondreis over Sabah. In Sandakan stap je dan in de ochtend op de boot en vaar je over naar het eiland. Na het inchecken en de lunch is er vrije tijd: geniet van de stranden, de zee en je kunt ook gaan snorkelen. Na het diner in de kantine bij de chalets nemen rangers je mee naar een plek waar zeeschildpadden op het strand eieren hebben gelegd. Als je geluk hebt, dan kun je een schildpad observeren en ook zien hoe de eieren worden verzameld en daarna in het broedcentrum verder worden uitgebroed. Jonge schildpadjes die hier uit de eieren komen worden daarna weer in zee uitgezet. Bijzonder om dit in het donker op het strand mee te maken!

De volgende ochtend vaar je na het ontbijt weer terug naar het vaste land en vervolg je de reis over Sabah.

Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal plekken zijn voor deze trip. Vooraf reserveren is dus een must, zeker in het hoogseizoen. Voor de noodzakelijke aanbetaling geldt wel dat deze 100% non-refundable is!

Emile Leushuis

Emile Leushuis

Asiatracks co-founder

Zou ook kunnen...
blogs/AsiaTracks_IMG_E5946_618539777654c.jpg

Lunch bij de vissers van Lang Co - Vietnam!

Lunch bij de vissers van Lang Co - Vietnam! Het was even zoeken aan de waterkant, maar tussen de...
blogs/AsiaTracks_Selingan - Turtle laying eggs copy._61b85aae25964.jpg

Sabah: Selingan turtle island

Voor de oostkust van Sabah, een uur varen vanuit Sandakan, ligt het eiland Selingan. Het wordt...
blogs/AsiaTracks_LAO - Vang Vieng - Rice fields copy_5df97d1b7ff22.jpg

Landeninfo Laos

Hier vind je een beknopte samenvatting van handige weetjes, tips en adviezen voor het plannen van ee...